Kanin.dk

MENU


Pasning af kaniner


Pleje
Kaninen gør sig ren ved at slikke sig. Tam kaniner kan dog hjælpes lidt, nogle har brug for hjælå.

1) Den skal børstes.

2) Man skal jævnligt checke ørerne for mider

3) Hold øje med at tænderne ikke bliver for lange. Hvis de gør det, så skal kaninen til dyrelægen, for at få dem klippet, med mindre du har erfaring med detr. Tænderne vokser hele tiden, og man skal jævnligt checke, at de ikke er blevet for lange eller vokser forkert. Tænderne skal slibes på naturlig vis, så kaninen skal have gulerødder, frugtgrene, bøgegrene og birkegrene at gnave i.

4) Bliver kløerne for lange, skal de klippes. Klip kun lige spidsen af. Klip ikke i blodårene.

5) Kaninen bruger sine knurhår, når den bevæger sig rundt i mørket. Så lad være med at klippe knurhårene. Det går jo ikke, at kaninen ikke kan finde rundt i mørket.


Selskab
Kaninen er et flokdyr, og selvom den bliver holdt som kæledyr, sætter den stor pris på andre kaniners selskab. Det er derfor bedst at have et par kaniner sammen. Kaniner har en rangorden indbyrdes, og holder man flere kaniner sammen, skal de helst kende hinanden fra unger, for at undgå for store slåskampe. F.eks. kan man have to hunkaninunger på samme alder eller fra samme kuld.

Hankaniner strinter meget rundt omkring for at afmærke territoriet. Det er som regel nødvendigt at kastrere hannerne, hvis man har flere hanner gående sammen. Den bedste alder at kastrere hankaninen i er 4-6 måneders alderen.

Holder man en ikke kasteret han og en hun i samme bur, får man meget hurtigt en masse unger.

Sundhedstegn
En sund kanin har klare øjne, den er ren omkring snuden, ørerne og enden. Pelsen skal være blank, tyk og sund at se på, og den skal have et godt tandsæt.

Kaninen må ikke have diarré eller nyse, og den skal bevæge sig sundt.

Kaninen skal være i god stand, men må ikke være fed. Det er utrolig vigtigt at sætte sig grundigt ind i kaninens pasning og pleje.
Hvad er Kanin.dk?
Kanin.dk er side om kaniner. Siden er under stadig udbygning, og vil konstant få tilført mere materiale.

Hvis du har noget materiale, som du mener passer til denne side, så send en mail til Kanin.dk.Du er her: Pasning af kaniner - - Alt om kaniner

pasning af kaniner kaninbur kæledyr kanin dværgkanin kaninartikler kaninfoder