Kanin.dk

MENU


Kaninfoder


Søge efter føde
Kaninen er vegetar. Det er en god idé at lægge grøntfoderet rundt omkring, så kaninen selv skal lede efter maden. Så får kaninen brugt noget energi og bliver samtidig udfordret..

Tørfoder og grøntfoder
Kaniner skal både have kaninpiller og grøntfoder. De vitaminer og mineraler, kaninen har brug for, er indeholdt i kaninpillerne.

Grøntfoder kan f.eks. være kløver, lucerne og mælkebøtter om sommeren, og roer, kål, rødbeder og gulerødder om vinteren. Frugt som æbler og pærer kan kaniner også godt lide. Man må aldrig fodre med slået plænegræs. Men brød, ris og kartoffelskræller, kan man sagtens fodre kaninen med.

Kaniner skal altid have adgang til hø, så maven har noget at arbejde med. Hø holder kaninens fordøjelse i orden.

Kaninen skal have mad morgen og aften dagligt. Mange foretrækker at give kaninen kaninpiller om morgenen, og grøntfoder om aftenen. Gør man det, har kaninen noget at lave om natten, når den er aktiv. Fjern altid gamle foderrester inden der fodres på ny. Der skal altid være adgang til frisk vand.
Hvad er Kanin.dk?
Kanin.dk er side om kaniner. Siden er under stadig udbygning, og vil konstant få tilført mere materiale.

Hvis du har noget materiale, som du mener passer til denne side, så send en mail til Kanin.dk.Du er her: Kaninfoder - - Alt om kaniner

pasning af kaniner kaninbur kæledyr kanin dværgkanin kaninartikler kaninfoder