Kanin.dk

MENU


Kaninbur


Kaniner findes både i små og store størrelser. Alle kaniner, ligegyldigt om de er store eller små, har behov for motion. Man kan holde kaniner både indendørs og udendørs. Kaninburet skal være rimelig stort.

Bur størrelse

Har man en dværgkanin skal buret mindst være 80 cm langt, 65 cm bredt og 50 cm højt. Har man en kanin af en stor race, skal buret mindst være 120 cm langt, 80 cm bredt og 65 cm højt.

Hvis man køber en kaninunge, skal man vide, hvor stor den bliver som voksen, så man ikke køber et bur, der er for småt. Bunden skal være af plast eller en eternitplade og overdelen skal være et metalgitter. Et indendørs bur i træ er en dårlig løsning, da træet suger væske, og er svært at rengøre. Kaniner skraber i underlaget, hvad der godt kan slide på burets bund. Det kan derfor være en god idé at lægge en eternitplade i bunden, så kløerne bliver slebet på denne måde, og bunden ikke bliver ødelagt.

Udstyr

Kaninen skal have en drikkeflaske, så der altid er frisk vand, en madskål i stentøj, så den ikke vælter, en hule, eventuelt en høhæk, strøelse til buret, halm og hø. Benyt aldrig aviser til at lægge i bunden af buret. Brug heller aldrig savsmuld, da det støver og kan forårsage luftvejsproblemer. Brug i stedet spåner, halm og hø. Kaninen sætter pris på, at der er så meget hø, at den kan gemme sig i det.

Placering

Buret skal ikke stå i direkte sol, men gerne et lyst sted, der er frit for træk. Sørg for, at kaninburet ikke står i et rum, hvor der bliver røget. Det bryder kaniner sig nemlig ikke om. Vær opmærksom på stærk sol, regn og vind og at kaninen ikke får træk. Kaniner kan godt lide at bo udenfor. Ofte er det også muligt at give dem mere plads udendørs end indendørs. Vær opmærksom på, at kaniner kan få hedeslag, hvis temperaturen bliver over 25 grader.

Rengøring

Når buret skal gøres rent, så brug varmt vand og en lille smule biologisk nedbrydeligt opvaskemiddel. Et indendørs bur skal gøres rent flere gange om ugen. Et udendørs bur skal gøres rent en gang om ugen. Begge steder skal toilettet renses dagligt. Et udendørs bur kan f.eks. være 150 cm langt, 100 cm bredt og 80 cm højt, og der skal have låg på, så ræve og andre dyr ikke kan komme til kaninen. Buret skal være udstyret med en lille hule/hus, kaninen kan krybe i læ i.
Hvad er Kanin.dk?
Kanin.dk er side om kaniner. Siden er under stadig udbygning, og vil konstant få tilført mere materiale.

Hvis du har noget materiale, som du mener passer til denne side, så send en mail til Kanin.dk.Du er her: Kaninbur - - Alt om kaniner

pasning af kaniner kaninbur kæledyr kanin dværgkanin kaninartikler kaninfoder